Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Juridic > Dreptul Muncii
Întrebare fără răspuns

0 0

Calcul indemnizatie de crestere copil

2058 Vizualizări • 1 RăspunsuriCreat de bocskaisanda • Ultimul răspuns acum 4 ani de către Marian O. • Ultima actualizare la 16.01.2014 11:27:00

bocskaisanda
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Profesor

Buna ziua


Eu am lucrat 12 luni si am venit, insa pe langa job-ul meu de toate zilele mai am si alte venituri care sunt impozitate.Se vor lua acestea in considerare la indemnizatie?


Si daca da, trebuie sa depun dovada la dosar cu aceste venituri impozabile?

16.01.2014 11:27:00 Votează 00

Distribuie

 • Marian O.
  • Moderator

  Bună ziua,

  Da, indemnizaţia este de 85% din media veniturilor nete supuse impozitului pe vent, obţinute din salarii, din activităţi agricole şi din activităţi indepndente. Evident trebuie să aduceţi dovezi. 

  OUG 111/2010: Art. 3. (1) Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003 (Codul Fiscal) , cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.

  (2) Veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
  a) suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă pentru veniturile din salarii, la locul unde se află funcţia de bază;
  b) suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora, pentru veniturile obţinute în celelalte cazuri;
  c) suma încasată de persoana îndreptăţită, calculată potrivit legii de către plătitorul acesteia, pentru perioadele prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6);
  d) suma încasată de persoana îndreptăţită care realizează venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
  e) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi independente determinat în condiţiile legii;
  f) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi agricole determinat în condiţiile legii.

  (3) Pentru persoanele care realizează venituri din salarii, solde/salarii din funcţie, venitul brut reprezintă salariul de bază, indemnizaţii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.
  (4) În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.
  (5) În situaţia prevăzută la art. 2 alin. (6), dacă persoana realizează concomitent venituri supuse impozitului atât în ţară, cât şi în statele care aplică Regulamentul, se iau în calcul doar veniturile realizate în ţară.
  (este vorma de persoanele care au realizat şi venituri din străinatate din ţări membre ue respectiv din cele care aplică regulamentele comuniare ref. la securiatea socială)
  (6)  Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.

  Editat la 16.01.2014 18:04:36 Votează 0 0

  Distribuie