Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Juridic > Drept Civil Şi Drept Procesual Civil
Întrebare fără răspuns

0 0

Consum apa pausal

10277 Vizualizări • 5 RăspunsuriCreat de Dan Achimescu • Ultimul răspuns luna trecută de către mirela • Ultima actualizare la 26.03.2014 7:22:47

Dan Achimescu
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Tehnician

Buna ziua,

Este legal ca asociatia de proprietari sa puna 10 metri cubi apa rece si 10 apa calda ,consum lunar pentru un apartament cu 3 camere locuit de 2 persoane? Daca nu,ce demersuri pot face pentru actionarea in instanta a asociatiei invederea recuperarii sumelor si a tragerii la raspundere a celor care au dispus aceasta masura

Cu respect:

Dan Achimescu

26.03.2014 7:22:47 Votează 00

Distribuie

 • marika
  • Economist-şef

   Din cate am retinut eu,consumul in sistem pausal reprezinta un consum lunar de 3,3 mc/persoana/luna pentru apa calda si 5,1 mc/persoana/luna pentru apa rece, iar la apartamentele fara serviciul de apa calda de consum, consumul in sistem pausal de apa va fi de 8,4 mc/persoana/luna. Trebuie sa va interesati la asociatie daca nu cumva printr-o adunare/sedinta de asociatie, nu s-a stability altfel si daca exista semnaturile locatarilor de luare la cunostinta privind modalitatea de calcul a repartizarii consumului de apa.

  Puteti citi si Normele metodologice de facturare şi repartizare pe proprietari individual a consumului total de apa inregistrat la nivelul bransamentului condominiului si HG. 1588/2007 Norme de aplicare a Legii 230/2007 .

  Dupa cum a-ti spus, va puteti adresa instantei, unde ve-ti solicita detalierea cheltuielilor privind consumul de apa in sistem pausal.

   

  O zi buna!


  Creat la 01.04.2014 9:51:33 Votează 1 0

  Distribuie

 • mirela
  • Legestart

  Art 308 din noul cod penal 2014:

  (1) Dispoziţiile art. 289-292, 295, 297-301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.

  Administratorii nostri(si nu numai ei) pot fi pedepsiti pt abuz in serviciu, delapidare, etc. Noul cod penal este mai explicit in privinta asta. 

  Cu toate acestea, politia obisnuieste sa sfideze persoane aflate chiar in pericol sa isi piarda proprietatile pentru sume pe care nu le datoreaza, le este f usor sa dea nup oricarei plangeri indreptate impotriva asociatiilor chiar daca sunt bine probate, arunca mingea in curtea primariei. Spun asta pt ca a trebuit sa le citesc eu acest articol din cp, ei nu stiau ca exista.

  Daca exista persoane in asemenea pericol, as vrea sa scrie aici, voi urmari zilnic, ma intereseaza mult persoane din sectorul 6 bucuresti.

  Nu de alta dar mi-am dat seama ca sunt indolenti, nici macar nu se obosesc sa asculte, sfideaza, pur si simplu, oameni aflati in pericol.  Dupa o zi de discutii in sectia de politie, le-am promis celor cu care am discutat ca voi gasi persoane din sector pe care am sa le ajut sa formuleze plangeri la ei. Le-am promis ca le fac coada la politie. Sunt sute de persoane nemultumite si nu e greu sa probezi ca un administrator a delapidat. Pana cand au sa dea nup, asa, de lene, pentru ca li se pare ca nu trebuie sa ii deranjezi.

  O sa revin zilnic pe forum, stiu ca sunt multi care se lovesc de indolenta politiei in aceste cazuri, poate gasesc persoane din sect 6, altfel nu stiu cum sa fac.

  Creat la 30.05.2014 22:51:36 Votează 2 0

  Distribuie

 • Buna ziua,

  Vis-a-vis de ce spuneati mai sus in  aceasta postare in legatura cu abuzurile pe care presedintii de asociatie le comit asupra proprietarilor as avea si eu cateva intrebari pentru Dvs.

   1). Este corect ca la avizierul blocului presedintele sa puna afise mincinoase si defaimatoare  la adresa mea in nume propriu+apartamentul la care locuiesc? Mentionez ca acestea s-au intamplat de mai multe ori trebuind sa apelez la politistul de proximitate pentru remedierea situatiei. Abuzul a continuat chiar si dupa interventia politiei, interventie care, apropos de indolenta, bineinteles ca nu a s-a soldat, cum ar fi fost normal cu un proces verbal de constatare, incidentul neconsemnandu-se in nici un fel!

  2) Este corect ca presedintele "ales" al asociatiei sa nu fie proprietar in bloc?

  3) Este corect ca acest presedinte sa detina in acelasi timp si functia de administrator si sa faca platile catre prestatorii de servicii personal cu toate ca avem angajata firma care face contabilitatea asociatiei, incaseaza dar nu face administratie?

  4) Este corect ca restantirii dati in judecata pentru neplata datoriilor catre asociatie sa fie actionati in instanta pe banii nostri ai celorlalti proprietari corecti? Mentionez ca cele mai multe dintre chitantele catre avocata nu au trecut pe ele nici numele celui actionat in instanta, nici apartamentul, nici numarul contractului de asistenta juridica, ci pur si simplu doar ASISTENTA JURIDICA? Personal i-am cerut explicatii pentru acesti bani ( si sunt vreo 10000 roni!) intrebandu-l cum anume ni-i putem recupera pentru ca e clar ca acesti bani nu vor fi niciodata recuperati! De atunci a iceput o adevarata campanie impotriva mea in bloc si de cate ori ma duc sa platesc intretinerea efectiv isi bate joc de mine! Mentionez ca nu sunt singura persoana care ii cere explicatii referitor la bani si  cu care se poarta asa !

  5) Este corect ca presedintele de asociatie sa-si deduca amenzile in nume propriu din cheltuielile asociatiei?

  6) Dupa ce in luna in curs am fost trecuta la pausal depunand citirea apometrelor cu o zi mai tarziu decat cea prevazuta, luna viitoare cum se procedeaza? se recalculeaza cantitatea de apa calda si apa rece conform citirilor apometrelor? 

  Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de garsoniere in sectorul 3 care din cauza restantierilor era sa-si piarda toate utilitatile (am ramas la un moment dat chiar si fara apa rece vreo doua trei saptamani!), bloc ce a fost preluat de actualul presedinte cu o "gaura" de 1 miliard (cel putin asa se vehicula cand vechiul administrator a predat partial actele contabile ale asociatiei!) pentru care a fost depusa la politie in 2013 o plangere penala pe motiv de inselaciue, care ZACE DE ATUNCI ACOLO! Cei de la politie spun ca noi trebuie sa facem expertiza contabila, expertiza care costa enorm dar pe care dupa mintea mea cineva trebuie sa o dispuna! Noi am sesizat organele competente cu privire la  inselaciune iar organele competente tin plangerea la adapost pana cand se va prescrie iar vinovatii vor sta linistiti si nederajati pana la adanci batraneti! Asta e Politia, astea sunt legile care permit sa se intample asemenea lucruri si care se pare ca ii protejeaza mai mult pe cei care le incalca decat pe contribuabilii corecti!

  Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
  Editat la 09.02.2015 12:11:05 Votează 0 0

  Distribuie

 • mirela
  • Legestart

  vai, cat de rau imi pare ca nu am mai urmarit forumul, am crezut ca nu e nimeni in situatia prezentata de mine....nu e nimic corect din punctele mentionate de dvs, toate sunt abuzuri ale admin pt care politia ar trebui sa inceapa urmarirea penala.....trebuie sa va duceti la un alt politist, nu la cel de proximitate si nu verbal............din pacate, insa, nu fac nimic cei din politie decat daca insistati f ff mult, pana va pierdeti rabdarea.....mint ca niste nerusinati, nu numai cu expertiza contabila se rezolva (sau, poate ar costa mai putin daca s-ar face expertiza numai la fondurile blocului-rulment si reparatii, fonduri care nu mai exista si a caror cheltuire nu se justifica, sigur).....politia nu vrea sa faca nici un demers desi sunt clare elementele de abuz..........imi pare rau ca nu am mai raspuns, uitasem si parola de intrare pe forum......pana la urma, e ceva gresit in legea insasi pt ca se creaza situatia ca un grup "infractional", da, da, format din cateva vecine de varsta inaintata sa prinda pica pe un locatar si sa il terorizeze cu fel de fel de chestii descrise de dvs mai sus...restul vecinilor sunt indolenti, multi se arata nemultumiti dar lasa aceste posturi de admin, presedinte si comitet unor ciorditori......deci, nu se baga nimeni, asa, cum e acum la guvern...tipa toti dar nici un om de buna credinta nu preia fraiele......si nici autoritatile nu isi fac datoria (primarie, politie).....DNA al blocurilor inca nu exista, poate ar veni sa ii ia..............inca o data, regret ca am raspuns tarziu..........

  Creat la 08.02.2017 20:30:34 Votează 0 0

  Distribuie

 • mirela
  • Legestart

  si, sa pare ca nu mai urmariti nici dvs forumul...pacat.....dupa cum inteleg, sunt nenorociri mari in blocul dvs, probabil ati scapat de admin ala dar, cu siguranta, a aparut un drac mai mare.......totusi, daca la politie e plangere pt inselaciune, trebuie ca proprietarii sa plateasca expertiza si, f important, sa nu fie lasati vinovatii sa "trateze " cu expertul, trebuie sa fie cineva cinstit care intra in posesia actelor, atrage atentia expertului si asupra acelor cheltuieli cu asistenta juridica si asupra amenzilor ce trebuiau platite din bani proprii, etc.........expertii cer enorm, de parca nimeni nu poate face ce fac ei iar la final, cu siguranta, asociatia va castiga doar o parte din prejudiciu si nu va vedea inapoi cheltuielile de expertiza si nici cele avocatesti....iar daca presed nu e din bloc (complet nelegal), e posibil sa il si scapati...........in ceea ce ziceti in postul dvs, l-am citit mai atent, e normal ca politia sa tina plangerea pana apare expertiza....si ei colaboreaza cu experti dar cineva trebuie sa apara cu actele si cu banii, asta e..............eu ma refeream in postul meu la abuzuri marunte dar strigatoare la cer pe care administratorii le fac si care nu implica expertiza, spre exemplu, acele afise mincinoase si defaimatoare la adresa dvs, trebuia sa depuneti plangere scrisa, chiar si cu privire la supraincarcarea cu consum de apa la pausal, si acela e un abuz pt ca, in legea 230/2007, unul din articole spune ca proprietarii sunt obligati sa plateasca cotele de intretinere afisate si fondurile asociatiei deci, afisand sume nereale, normal ca savarseste un abuz.............in sfarsit, probabil ca, de atata timp, s-or fi rezolvat acolo problemele....daca acolo e si o firma contabila, probabil ca facturile catre furnizori s-au platit si atunci, cea mai putin costisitoare expertiza ar fi: justificarea cheltuirii fondurilor asociatiei: rulment si reparatii si, eventual, a cotei "cheltuieli administrative".........aici se ciordeste masiv iar daca firma contabila a blocului, inteleg, nu are control asupra contului blocului, admin raspunde sigur penal....la o astfel de expertiza partiala, mai ieftina, mai rapida si mai eficienta nu se gandeste nimeni.......ei dar sper ca s-au rezolvat problemele dvs in sens favorabil......mai ales ca aveti acolo multe abuzuri..........

  Creat la 10.02.2017 20:14:12 Votează 0 0

  Distribuie