Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Financiar > Controale (garda, administratie, ITM)
Întrebare fără răspuns

0 0

Fara loc de munca.

1345 Vizualizări • 1 RăspunsuriCreat de Alina • Ultimul răspuns anul trecut de către Marius • Ultima actualizare la 05.11.2016 23:41:52

Alina
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Inginer

Am fost angajata la o primarie comunala cu contract de munca. In urma unor probleme administrative gresite am fost condamnata cu suspendare.  Mi s-a desfacut contractul de munca, mai precis am primit decizie de incetare  a raportului de munca. 

In temeiul prevedierilor art.98 al.1, lit.f,  din L.nr.188/1999, cu modific.

In baza art.63 alin.5, lit.e, si art.68, al.1, din L215/2001 a administratiei publice locale. 

primarul comunei dispune incetarea raportului de serviciu a BAB...

Precizez ca nu am fost functionar public, dar am indeplinit aceasta functie.

Am actionat in judecata, dar am pierdut.

Am primit acest raspuns de la tribunal, dar inca nu a sosit hotarirea cu motivatii.

Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Primăriei Comunei PP, invocată de pârâtul Instituţia Primarului Comunei PP. Respinge acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta B.A.B., în contradictoriu cu pârâţii Primăria Comunei PP, Instituţia Primarului Comunei PP şi Comuna PP, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul BB. Pronunţată în şedinţa publică azi, 18 octombrie 2016. 

Initial apelul a fost inaintat la litigii de munca, dar de la LM s-a transferat cazul la contencios administrativ.

Ce as putea sa fac in acest caz. De ce spune ca actiunea mea este neintemeiata. Nu inteleg. Am fost angajata conf. codului muncii cu CIM, s-a desfacut contractul conf.lgii, functionarilor publici. 

Problema este cu condamnarea...?

Rog s-ami scrieti parerea dvs. Multumesc.

05.11.2016 23:41:52 Votează 00

Distribuie

 • Marius
  • Consultant management

  Potrivit Codului Penal, oricare persoană angajată într-o instituţie publică, are calitatea de "funcţionar public" în înţelesul legii penale. Urmare a condamnării, chiar şi cu suspendare, Codul Muncii dar şi Legea funcţionarilor publici impun încetarea raporturilor de muncă. Mai e un aspect de avut în vedere: condamnarea cu suspendare se face sub supravehere pe un termen de xxxx ani. Nici un angajator nu e obligat să vă lase să lipsiţi de cel puţin 1 dată la 2 săptămâni dacă nu chiar mai des, pentru a semna la poliţie. Trebuie să aveţi în vedere şi pedeapsa complementară hotărâtă de instanţa de judecată, pedeapsă ce, chiar dacă este suspendată, angajatorul public este obligat s-o aibă în vedere: interdicţia de a mai exercita meseria prin care s-a comis fapta.

  Creat la 10.11.2016 7:20:16 Votează 0 0

  Distribuie