Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Juridic > Diverse teme juridice
Întrebare fără răspuns

0 0

Fumatul șoferului in autocar permis?!

864 Vizualizări • 1 RăspunsuriCreat de RADU MONICA • Ultimul răspuns anul trecut de către amicip • Ultima actualizare la 28.02.2017 20:38:52

RADU MONICA
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Membru

Buna seara! Va rog foarte mult sa ma ajutați! Sunt foarte indignata si revoltata deoarece am călătorit extern, din Bucuresti in Grecia acum o săptămână, si cei 2 șoferi care conduceau autocarul firmei "Lilian tur" au fumat in continuu, pe toată durata călătoriei.. 16 h , m-a deranjat enorm, eu fiind nefumatoare, si le-am spus ca ma deranjează fumul de țigară...replica fiind..."e deschis geamul" il deschideau 2 degete in partea de sus..doar cat fumau.

Întrebarea mea este, cui as putea sa ma adresez cu o reclamație, si daca se poate sa o fac firmei, mai degraba, nu șoferilor..sau si firmei si șoferilor, deoarece am sunat la firma si le-am spus ce s-a întâmplat.. Iar răspunsul a fost cum ca" da, soferii au dreptul sa fumeze, ca nu se poate atâtea ore sa nu fumeze, si ca trebuia sa întreb înainte sa călătoresc daca se fumează, sau nu?!" 

In concluzie, am plătit locul suplimentar decât biletul normal pt.locul din fata, cu 20 de euro si am fost tratata cu nesimțire si indiferenta!!! As vrea sa stiu cui sa ma adresez, nu vreau sa trec cu vederea impertinenta șoferilor si a firmei!!! 

Va rog ajutati-ma!!! ..am si film cu șoferii fumând..

28.02.2017 20:38:52 Votează 00

Distribuie

 • amicip
  • Consilier juridic
  Buna ziua,
  1. LEGEA nr. 349 din 6 iunie 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prevede:
  ART. 2
   În sensul prezentei legi, prin:
  ............................................................

    "n^1) mijloc de transport în comun se înţelege orice vehicul utilizat pentru transportul contra cost al persoanelor;

  ART. 3

    (1) Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la prezentele prevederi fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.
   (1^1) Se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private."
   "(1^2) În spaţiile prevăzute la art. 2 lit. n^1) este interzisă inclusiv utilizarea ţigaretei electronice." (mijloace de transport in comun)

  2. Ordinul M.A.I. nr. 47/2016 privind desemnarea personalului Ministerului Afacerilor Interne competent să constate contravenţiile şi să aplice sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prevede:

  Art. 1. -

  Se desemnează să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni contravenţionale, potrivit art. 141 din Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificările şi completările ulterioare:

  a) ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române;

  b) ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Române;

  c) personalul din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene/Bucureşti-Ilfov;

  d) ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române.

  Avand in vedere prevederile legale mai sus mentionate, fumatul in autocar este interzis iar pentru a sesiza aceasta situatie trebuie sa va adresati personalului mai sus mentionat, acesta fiind competent sa constate contraventiile si sa aplice sanctiuni pe legea antifumat.

  Editat la 15.05.2017 12:31:01 Votează 0 0

  Distribuie