Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Juridic > Diverse teme juridice
Întrebare fără răspuns

0 0

Notificare de plata de la o firma de recuperare creante

1749 Vizualizări • 4 RăspunsuriCreat de Bogdan Dimie • Ultimul răspuns acum 6 ani de către Bogdan Dimie • Ultima actualizare la 14.11.2011 10:45:23

Bogdan Dimie
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Legestart
As avea nevoie de ajutor in privintza unei notificari de plata venite din partea unei companii de recuperare creante. Situatia: In septembrie 2009 am fost recrutat ca agent de asigurari pentru o companie de profil. Dupa aproximativ 3 luni de activitate, timp in care nu am incheiat nicio polita si prin urmare nu am primit niciun comision, am parasit compania. Azi am primit primit prin posta (dupa 2... ani si ceva) o notificare de plata din partea firmei de recuperare creante contractate de asiguratorul la care am lucrat. Prin notificatare mi se spune ca datorez o suma de aproximativ 100 RON defalcata in 2 sume aproximativ egale, una fiind pentru "comisioane initiale incasate si necuvenite din activitatea de intermediere asigurari de viata" si cealalta pentru "comisioane initiale incasate si necuvenite din activitatea de marketing a fondurilor de pensii facultative". Nelamurirea: Ce comisioane necuvenite am, daca n-am incheiat nicio polita si se poate verifica pe extras de cont ca n-am primit niciodata bani in cont din partea asiguratorului la care am activat? Cum pot ei sa demonstreze asta? De ce timp ...de 2 ani asiguratorul nu m-a instiintat prin niciun mijloc ca le-as datora bani pt ceva? Posibila interpretare a "datoriei": Conform unor fosti colegi, este posibil ca datoria sa vina dintr-o prezumptiva asigurare de malpraxis pt care am semnat in calitate de agent de asigurari, contravaloarea careia sa se scada din comisioanele pe care le-as fi facut in calitate de agent de asigurari. Cum nu am incasat niciun comision de la asigurator, nu inteleg de ce mi s-a facut asigurare de malpraxis inainte ca macar sa depun actele pt inregistrarea unei polite. Practic am fost asigurat pt ceva ce nu am facut. Consider ca aceasta ar fi trebuit sa intre in vigoare la depunerea actelor primei polite - fapt care nu s-a intamplat niciodata. In fine, chiar daca intr-adevar aceasta este originea datoriei, ramane intrebarea: de ce nu m-a anuntat nimeni din partea asiguratorului la care am activat? Si in afara de asta: cum ar putea demonstra firma de recuperare ca datorez "comisio...ane necuvenite" daca n-am primit niciodata bani de la firma de asigurari? Pe notificare scrie ca se poate ajunge la judecata si la executare silita? Chiar exista acest risc, pt o cauza atat de vaga si nedovedita in vreun fel, si pt o suma atat de mica? Va multumesc anticipat pt orice indiciu.
14.11.2011 10:45:23 Votează 00

Distribuie

 • Marian O.
  • Moderator
  Salut. Printre alte condiții prevăzute de lege, un agent de asigurări trebuie să aibă în vigoare un contract de asigurare de răspundere civilă profesională sau o garanţie echivalentă furnizată de un asigurător în numele căruia agentul de asigurare lucrează sau al cărui împuternicit este, valabile pe întregul teritoriu al Comunităţii Europene şi al statelor aparţinând Spaţiului Economic European, în concordanţă cu cerinţele prevăzute de norme. Prin notificarea primită de dv. se specifică clar de unde provin aceste creanțe ("comisioane inițiale încasate și necuvenite din activitatea de intermediere asigurări de viata" și "comisioane inițiale încasate și necuvenite din activitatea de marketing a fondurilor de pensii facultative") astfel că este puțin probabil ca ele sa reprezinte o eventuala garanție de malpraxis. Consider că dacă era vorba despre acea garanție specificau în notificare cu totul altceva. Trebuie sa știți bine ce anume semnați pentru ca s-ar putea sa fie o simpla eroare din partea lor sau nu. Încercați sa luați legătura cu societatea de asigurări și să aflați mai multe detalii referitoare la acele creanțe(restante). Dacă puteți reveniți cu mai multe detalii despre ce ați rezolvat pentru că este chiar interesant cazul dv.
  Creat la 14.11.2011 15:04:13 Votează 0 0

  Distribuie

 • Bogdan Dimie
  • Legestart
  Am sunat la firma de recuperare creante. Mi s-a parut mai justificat sa sun la ei intrucat firma de asigurari nu m-a contactat niciodata direct pt vreo datorie. Cei de la recuperari creante erau convinshi ca e vorba de un comision in cel mai simplu sens al cuvantului, de genul celor care se iau cand un agent semneaza o politza si apoi asiguratorul trebuie sa-l recupereze cand polita nu mai e platita de client. Le-am spus ca nu am primit niciun comision niciodata de la asigurator, lucru care se poate verifica prin extrasul de cont (al contului pe care il furnizasem la angajator pt virarea eventualelor comisioane). Asadar persoana de la telefon a ramas la fel de contrariata si a ramas ca vor reveni cu un telefon odata ce vor contacta firma de asigurari pt lamuriri. Astept...
  Creat la 14.11.2011 19:11:12 Votează 0 0

  Distribuie

 • Marian O.
  • Moderator
  Salut. Presupun că notificarea primită era un simplă şi nu în conformitate cu OG nr. 5/2001. Aţi făcut foarte bine ca aţi cerut telefonic detalii despre debite. Totuşi pentru a fi sigur că veţi primi un răspuns formulaţi şi în scris un răspuns la respectiva notificare. Fiind o suma relativ mica consider ca agentia de asigurari nu a tirimis toate actele necesare doveditoare a creantei catre firma de recuperari totul putant fi o eroare din partea acestora. Astfel puteti formula urmatoarea scrisoare de raspuns cu valoare deschisa si confirmare de primire sau mai costisitor prin executor judecatoresc (nu cred ca se merita pentru o suma in cauza). ex. Catre ................ (firma de recuperare, adresa etc.) Referitor la notificarea dvs. de plată nr. ......... din data de ...../...../..... vă informez că, fără sa recunosc debitul şi fără să refuz sa îl plătesc, întrucât am dreptul şi doresc sa verific validitatea restanţei pe care dvs. susţineţi că o datorez, vă cer să îmi răspundeţi în scris la următoarele întrebări : - pentru ce fel de servicii datorez eu aceasta suma de bani; (acele comisioane pe care ei sustin ca le-ati incasat in mod necuvenit) - sa îmi trimiteţi copii ale documentelor în baza cărora dvs. pretindeţi ca eu datorez aceste sume de bani. - sa imi spuneti care este numarul dvs. de inregistrare la ONRC , codul dvs. unic de inregistrare si faptul ca aveti in obiectul de activitate activitatea de colectare a debitelor; - sa imi spuneti care este numarul de inregistrare la ONRC si codul unic de inregistrare fiscala al creditorului; - toate documentele vreau sa imi fie trimise avans mentiunea conform cu originalul si avand semnatura originala si stampila reprezentantilor creditorului. Astept sa imi trimiteti raspunsul dvs. impreuna cu documentele solicitate in termen de 30 de zile de la data primirii prezentei scrisori pe care vi-o trimis astazi ..../../.... . Daca nu imi veti trimite raspunsurile scrise si documentele cerute in cele 30 de zile, voi prezuma faptul ca notificarea dvs. de plata a fost rodul unei erori, si va voi cere sa ma stergeti din baza dvs. de date, si sa incetati orice alte proceduri impotriva mea." ( De asemenea specificati si detaliile referitoare la situatia dv. concreta ca nu ati incheiat nicio polita de asigurae si nu ati incasat astfel niciun comision) Pastrati dovada ca ati cerut aceste detalii. Multa bafta.
  Creat la 15.11.2011 11:23:09 Votează 0 0

  Distribuie

 • Bogdan Dimie
  • Legestart
  Multumesc mult, voi face intocmai!
  Creat la 15.11.2011 15:47:24 Votează 0 0

  Distribuie