Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Juridic > Diverse teme juridice
Întrebare fără răspuns

0 0

tocmai am terminat liceul si vreau sa beneficiez de banii pentru somaj. numai ca exista o mica problema. vreau sa plec sa stau cu bunicii, c

2438 Vizualizări • 3 RăspunsuriCreat de ralucageorgiana1995 • Ultimul răspuns acum 5 ani de către ralucageorgiana1995 • Ultima actualizare la 25.06.2014 23:26:37

ralucageorgiana1995
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Membru
tocmai am terminat liceul si vreau sa beneficiez de banii pentru somaj. numai ca exista o mica problema. vreau sa plec sa stau cu bunicii, care se afla in alt oras. stiu ca pentru a beneficia de acesti bani trebuie sa semnez lunar. intrebarea mea este: pot semna in orice oras din tara sau pot depune acest dosar in orice oras, indiferent de domiciliul din buletin? va rog...am nevoie de un raspuns urgent

 

25.06.2014 23:26:37 Votează 00

Distribuie

 • Marian O.
  • Moderator

  1. Se poate. Este suficient să aveţi viza de reşedinţă (flotant.) Este o etichetă autocolantă care se aplică pe spatele cărţii de identitate.

  Ordin MMS 85/2002 privind aprobarea Procedurii de primire şi de soluţionare a cererilor de loc de muncă sau indemnizaţie de şomaj:
   Art. 22. (1) În cazul în care şomerul îşi schimbă domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dosarul de şomaj va fi transferat agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă sau punctului de lucru în a cărui rază îşi are noul domiciliu sau reşedinţa, în baza cererii depuse la agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă sau la punctul de lucru unde este înregistrat, anexându-se o copie de pe actul de identitate care atestă schimbarea domiciliului.
  (2) Pentru situaţia prevăzută la alin. (1) agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă sau punctul de lucru va acorda un nou număr dosarului transferat. 

  2. Dacă nu faceţi formele legale vi se supendă ajutorul de şomaj.

  Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor de şomaj şi stimularea forţei de muncă:
   Art. 34. (1) Şomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
   d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.
   Art. 41. (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
  a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
   Art. 45. (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
  a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);

  3. Reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.
  Pentru înscrierea reşedinţei trebuie să depuneţi la serviciul public de evidenţă a persoanelor o cerere pentru stabilirea reşedinţei, împreună cu actul de identitate, titlul lucativ (act de proprietate), şi declaraţia scrisă a găzduitorului de primire în spaţiu.

  Dacă găzduitorul nu poate da o astfel de declaraţie sau nu se poate aduce documentul care atestă titlul locativ este suficientă declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta o declaraţie a găzduitoruilui şi titlul locativ. Trebuie să plătiţi şi taxa extrajudiciară de timbru.

  Editat la 26.06.2014 10:34:57 Votează 0 0

  Distribuie

 • Alina D.
  • Moderator

  Buna ziua,


  Conform Legii 76/2002 trebuie sa va prezentati lunar  pe baza programării ,  la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunteti înregistrat pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă. 

  Veti fi înregistrat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă in a cărei raza teritorialã aveti domiciliul sau resedinta. Aici veti semna lunar si indemnizatia de somaj la care aveti dreptul.

  Creat la 26.06.2014 10:35:49 Votează 0 0

  Distribuie

 • va multumesc mult pentru raspunsuri! mi-au fost de mare ajutor

   

  Creat la 30.06.2014 17:57:39 Votează 1 0

  Distribuie