Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Juridic > Asigurări
Întrebare fără răspuns

0 0

Acoperirea creditului în situația decesului contractantului care a avut încheiată o asigurare de viată.

1715 Vizualizări • Nici un răspunsCreat de ULEANU • Ultima actualizare la 18.02.2018 14:55:43

ULEANU
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Pensionar

Bună ziua!

Vă aduc în atenție o speță din familia nepoatei mele:

 Pentru a încheia o asigurare de viață pentru acoperirea creditului rămas de rambursat, banca te pune să dai o declarație pe propria răspundere cu privire la starea de sănătate și nu îți cere o adeverință de la medicul de familie.

A intervenit decesul contractantului creditului, (tatălui nepoatei mele), care avea plătite la zi ratele creditului și ale asigurării. Fiica a înștiințat banca, (la data contractării creditului era divorțat, așa că nu a fost trecut în contract niciun co-împrumutat), iar aceasta (banca) a făcut solicitare către medicul de familie pentru ai fi transmise bolile cu care era înregistrat asiguratul (contractantul). Medicul a răspuns băncii fără acordul clar al familiei, arătând că suferea de mai multe boli contactate înainte de contractarea creditului (tuberculoză, care cred că era tratată și hepatită, iar medicul legist spune că a murit de insuficiență cardio-respiratorie).

În aceasta situație, societatea asigurătoare (aceeași banca) a transmis fiicei că nu vor achita creditul  întrucât este o clauză în contractul de asigurare, dacă declarația contractantului creditului, privind bolile de care suferă este falsă societatea nu va acoperi  asigurarea, dar nici nu a spus ceva de sumele primite în contul asigurării.  

Normal că pentru primirea creditului contractantul a declarat că este sănătos, altfel nu i-ar fi acordat creditul. De ce nu i-a cerut o adeverință de la medicul de familie. Ce se va întâmpla cu achitarea creditului în această situație.

Vă mulțumesc mult! O zi bună în continuare!

 

18.02.2018 14:55:43 Votează 00

Distribuie