Se incarca...

Browser incompatibil

Pentru a putea folosi aplicația trebuie să folosiți unul dintre urmatoarele browsere.

Forum > Q&A Financiar > Mijloace Fixe, Obiecte Inventar, Stocuri
Întrebare fără răspuns

0 0

Delimitarea corpului de proprietate

602 Vizualizări • 1 RăspunsuriCreat de Bordeianu Constantin Dan • Ultimul răspuns acum 4 luni de către MOCEANU MADALINA • Ultima actualizare la 16.03.2018 9:44:39

Bordeianu Constantin Dan
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Medic

Ma judec într-un dosar în revendicare pentru un teren cu deschidere 20 ml într-un lac: așa apare în actul de donatie din 1937. Nu mai exista planuri parcelare din acea perioada (sau expertul topograf nu le-a putut descoperi, sau nu a vrut sa le caute). Acum am dificultati în trasarea planului de delimitare a corpului de proprietate, în legătură cu care am 3 întrebări:

1. Cum se măsoară deschiderea la lac dacă malul face un întrând ascuțit în lac sau lacul are un golf adânc în dreptul terenului în litigiu? Autorii mei spuneau ca bunicii le-au masurat 20 ml pe o perpendiculara pe laturile vecine ce trecea prin punctul cel mai retras al malului. Este corect? Care este maniera legala?

2. Cum se traseaza planul de delimitare a proprietatii, în conditiile în care numai lacul și o vilă vecină sunt vecinatati sigure, existand și în 1937? Latura opusa lacului este drumul comunal, dar acesta a fost regularizat în perioada comunista. Latura opusa vilei a fost decupata dintr-o suprafața mai mare, confiscata în 1948 și putea avea orice configuratie.Cu aceste modificări, între drumul comunal și lac încape terenul nostru, dar si o suprafața de 500 mp, care nu exista în 1937.

Expertul topograf a delimitat proprietatea noastră luând ca reper drumul comunal, desi acesta este creatia omului, în timp ce în actul de donatie din 1937 există și o vecinatate sigură, creație a Domnului: malul lacului. Mi se părea natural ca proprietatea sa înceapă la lac (menționat și în 1937) și sa continue spre drum scăzând din lungimea terenului cât trebuie pentru a ne crea o cale de ieșire la drum. Mi se pare normal ca cei 500 mp apăruti nu se știe cum, să rămană la drum. Greșesc cu ceva? Ce spune legea?

3. Se măsoară tot terenul pană la lac, sau ultimii 5 m de lângă lac nu intra în calcul, fiind teren incert, inundabil sau erodabil?

16.03.2018 9:44:39 Votează 00

Distribuie

 • Expertul topo si instanta de judecata trebuie sa aiba in vedere la masurare, respectiv la solutionarea cauzei dvs. de revendicare (eventual si granituire) EXCLUSIV actele de proprietate ale partilor in litigiul! Asadar, masurarea respectiva se face avand in vedere actele de proprietate ale dvs. si ale vecinului/vecinilor dvs.!

  Av. Madalina Moceanu


  Creat la 20.03.2018 14:03:57 Votează 0 0

  Distribuie